CD: Cassandra Wilson

Cassandra Wilsons CD med Miles Davis-relatert materiale innfrir langt på vei de høye forventningene hun spente da hun presenterte smakebiter under Kongsberg-festivalen i fjor.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Miles-låter («Blue in Green», «Seven Steps To Heaven», «Miles Run The Voodoo Down») og låter som Miles gjorde til sine («ESP», «Tutu») har fått tekster av Wilson. Videre har hun signert fire originaler, en av dem med melodi av hennes fine gitarist Marvin Sewell. «Someday My Prince Will Come» og «Time After Time» er øvrig repertoar, og rent uttrykksmessig er det meste basert på strenger (gitarer, bass, fiolin) og melodisk perkusjon (marimba, vibrafon). Bare i sparsom grad opptrer blåsere, til gjengjeld står Cassandra Wilsons karakteristiske, mørkhese stemme sentralt hele veien, med sofistikert, uttrykksfull souljazz/pop fra en stor, original sanger og gode musikere, kjente og ukjente, som fascinerende resultat.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer