CD: Chocolate Overdose

Først var det vekk med Warner Music. Så forsvant Even Johansen til London med sitt Libido. Hvem skulle trodd Geir Luedy ville vende tilbake med et Chocolate Overdose mer livsfriskt, mer oppfinnsomt, mer uforklarlig bra enn noensinne?

De lagde komplisert popmusikk som kanskje bare hadde sin like i amerikanske Jellyfish. Luedy beholder den melodiske teften, men kler sangene til nye Chocolate Overdose i mer indie-prega drakt. Innledninga til videokuttet «Stuck» kunne glatt kunne sklidd inn på en LP med G. Love & Special Sauce. For øvrig inneholder sangen et urhektende refreng, vidunderlig innslag av gitar og- scatvokal og et himmelsk stikk av en happy ending.

Produksjonen er så lo-fi det er mulig å få den når så mangefasettert musikk skal inn i systemet. Geir Leudy går kort og godt både Kjartan Kristiansen, Beck og John Lennon i næringa.

Utsøkt coolt

Det er dermed en utsøkt glede å konstatere at Chocolate Overdose så langt i den norske rockvåren trekker det lengste strået, ikke minst fordi Mats Egil Gønnner står bak det coooleste gitarspillet i Kongeriket akkurat nå.

Vær obs på et freebag-innslag leda av trompeteren Per Jørgensen, og merk deg at tittelkuttet heter «Some Days» whatever difference it makes.

Plata varer i 36 minutter og 11 sekunder. Ikke ett minutt for langt, ikke ett sekund for kort.

Chocolate Overdose
«Whatever»
(Rune Grammofon as/Distr.: Musikkoperatørene)