CD: Claudio e Cristina Latini

Det brasilianske musikerparet Claudio og Cristina Latini har gledet mange nordmenn opp gjennom årene med sin varme og livsbejaende musikk. Nå har det Norges-baserte paret vært hjemme i Brasil igjen og laget musikk som egner seg utmerket til å få smilet fram.

I skrivende stund er himmelen grå og atter grå og regnet har plasket ned de siste dagene sjøl om kalenderen forteller oss at det visstnok skal være sommer. Da er ikke Claudio og Cristina Latini den verste trøsten. Sjøl om de har bodd mesteparten av de siste tiåra her i steinrøysa, har de på ingen måte glemt hvor de kommer fra. Både musikken og tekstene, som de stort sett står for sjøl, oser av varme og livsappetitt og, akkurat - sol og sommer. Begge synger og far i huset spiller i tillegg akustisk gitar, og på denne visitten til sitt opprinnelige hjemland har de fått med seg en rekke strålende musikanter som ikke overraskende har denne tradisjonen under huden.

Alle tekstene, bortsett fra en, blir sunget på portugisisk, men det gjør liksom ikke noe at vi ikke skjønner hva det blir sunget om - stemningen i foredraget er mer enn nok, men tekstene er oversatt til engelsk på omslaget for de som likevel vil ha med seg det. Claudio og Cristina Latini er faktisk i stand til å gi oss sommer, fullstendig uavhengig av hvordan værgudene vil herje med oss.

Claudio e Cristina Latini<br>«Mala e cuia»<br>(IPÉ Records/Distr.:Musikkoperatørene)