CD: Cornelius Claudio Kreusch & BlackMudSound

Den tyske pianisten Cornelius Claudio Kreusch er en usedvanlig mangfoldig musikant. I tillegg til å ha god kontroll på det moderne jazz-språket, har han et godt og nært forhold til musikk fra fjerne himmelstrøk, såkalt verdensmusikk, pluss rhythm and blues og rap-relaterte uttrykk.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

«Scoop» er altså en miks av en rekke inspirasjonskilder, og på mange måter blir det både CD-ens styrke og svakhet. Styrke, fordi musikalske sjangre tydeligvis betyr lite eller ingenting for Kreusch. Svakhet, fordi vi kanskje ikke blir så mye klokere på hvem han egentlig er, denne musikalske kamelonen.

Underveis får han hjelp av storheter som Salif Keita på vokal, saxofonistene Greg Osby og Bobby Watson, bassistene Anthony Cox og James Genus, og trommeslagerne Terri Lyne Carrington og Will Calhoun.

Rytmisk er dette spennende fra start til mål, og tidvis groover det noe voldsomt. Kreusch er utvilsomt en pianist og musikant med visjoner, en kar det skal bli spennende å følge i åra som kommer. Dette er «jazz» for folk langt utenfor jazz-menigheta.

Lydsitat: Faith
Komponist: Kreusch, Grimes/Telia Internett
Copyright: Act Music & Vision GMBH & Co KG

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer