CD: Dave's True Story

Med bandnavnet Dave's True Story kommer duoen David Cantor og Kelly Flint med samarbeidspartnere høyt opp på lista når det gjelder originale bandnavn. Musikken er ikke like original, men alle som liker Bo Kaspers Orkester, Lisa Ekdahl, Tre små Kinesere og liknende vil finne mye å glede seg over her.

Dette er duoens andre CD, men såvidt vites den første som har nådd våre strender. Cantor og Flint er New York-baserte og har hentet inspirasjon fra mye av det som befinner seg av musikk i kanskje den største av alle smeltedigler. Dette er enkelt, stemningsfullt og sensuelt - og ofte sentimentalt og mørkt. Kelly Flints stemme og David Cantors tonespråk drar lytteren inn i et spenningsfelt som gjør at man lytter.

Rock & Jazz & Viser

Med seg har de en rekke gjeste-musikanter deriblant trompeteren Chris Botti og gitaristen Ben Monder som har gjort seg sterkt bemerket i jazzverdenen. Jazzpåvirkninga er sterk hele veien gjennom med ståbass og vispekomp som viktige ingredienser.

Rock-påvirkninga er også tydelig og det er symptomatisk at den eneste cover-låta her er Lou Reeds klassiker «Walk on the Wild Side». All verdens originalitet er det ikke å finne, men det er likevel et særdeles hyggelig møte med dyktige musikanter med noe på hjertet innen en musikalsk sjanger som tydeligvis har et stort publikum her på berget.

Dave's True Story<br>«Sex Without Bodies»<br>(Chesky Records/Distr.: MusikkLosen)<br>