CD: DumDum Boys

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Det er stor fare for at fansen kommer til å rope på gamle hits når DumDum Boys om kort tid legger ut på turné. Låtfattigdom og idétørke preger bandets album nummer sju, «Totem».

Det er 10 år siden DumDum Boys ga ut klassikeren «Splitter pine». Den gangen var de kåte på livet, sultne på suksess og hadde Norges beste låtskriver i Kjartan Kristiansen. Det førte til at de laget «Blodig alvor na na na na na», «Splitter pine» og «Pstereo», en troika med utgivelser som satte en helt ny standard i norsk rock.

Siden har DumDum-skivene blitt gradvis slappere.

«Sus» (1996) ble belønnet med terningkast seks her i Dagbladet, men i ettertid er det ikke vanskelig å se at det var altfor entusiastisk. Savnet etter låter var prekært på den plata, og den samme tendensen fortsetter på «Totem». Det virker som Kjartan Kristiansen mer eller mindre er tom for gode ideer. Det er flere gode tilløp på plata, men sjelden klarer de gamle heltene å levere fullverdig gode låter. Litt for ofte blir låtene som vage skisser, preget av kule lyder, men uten at den sterke melodien som skal bære låta fram til en ny DumDum-klassiker er der.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer