CD: Element

Gjennom første halvdel av 60-tallet meislet John Coltrane og hans kvartett ut ett av jazzens mest kraftfulle uttrykk, og påvirket kraftig unge saksofonister som Jan Garbarek og Michael Brecker.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

CD nummer to fra Coltrane-arvens fremste unge norske forvaltere i dag, Element, er full av stilsikker og periodevis glimrende musikk, der saksofonist/fløytist Gisle W. Johansens temaer utvikles ekspressivt og fritt, men likevel tilstrekkelig strukturert til ikke å flyte ut i tomt tonekaos. Hovedsporet, den nesten 17 minutter lange «Shaman's Dance», byr på kvartetten - Johansen, pianist Håvard Wiik, bassist Ingebrigt H. Flaten, trommeslager Paul Nilssen-Love - pluss gjestene Petter Wettre og Vidar Johansen (saksofoner) i full utfoldelse, hvilket betyr blåsermuskulatur i tungvektsklassen, sparrende med landets kanskje hotteste rytmeseksjon.

Både her og i de mer meditative forløpene er «Shaman» en ytterst tilfredsstillende CD, og et fint eksempel på at en tradisjon blir spill levende når den oppsøkes med lidenskap og dyktighet.

Shaman's Dance

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer