Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

CD: Elvis Costello with Burt Bacharach

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Elvis Costello har nærmest gjort begrepet crossover til sitt varemerke. Fra et pønkenergisk utgangspunkt seint på 1970-tallet har han virvlet innom alt fra hard rock til svingende rythm'n'blues. Han er like følsom for musikalske nyanser enten han lar seg akkompagnere av Chet Baker eller han lager coverversjoner av Hank Williams-materiale. I Costellos verden er det ingen mur mellom jazz og country. Eller såkalt easy listening. Det er ingen overraskelse at Costello slår seg sammen med den raffinerte sviskekomponisten Burt Bacharach og lager en av årets vakreste og mest vemodige plater.

Gjennom et dusin relativt ukjente Bacharch-komposisjoner svinger Costello m/orkester og kor seg gjennom et følelsesregister bredt nok til å dekke det meste: glede, sorg, tvil, kjærlighet, rådvillhet, undring over livets mysterier m.m. Costello får fram dybden i Bacharachs tilsynelatende enkle musikalske univers og viser gjennom sin intense og bevisste fortolkning hvordan tomhet og savn kan forvandles til skjønnhet gjennom det som kalles en pop-perle.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!