CD: Embrace

Et nytt blad brit-pop gikk denne uka rett inn på førsteplassen i England. Musikken minner til forveksling om Oasis. Debutantene Embrace er bare så mye bedre.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

De har skutt gullfuglen med et album som nærmest utgjør selve essensen i den moderne brit-popen. For ikke å si brit-rocken. Embrace er melodiøse som Kula Shaker, mystiske som The Verve og tunge i riffene som Oasis.

Brødre

Med slike referanser er selvsagt engelsk presse fra seg av begeistring. Og riktig nok: «The Good Will Out» kommer svært godt ut av sammenligningene. Gruppa er uttalte fans av Oasis, noe som høres tydelig. Parallellene stopper imidlertid ikke ved det musikalske.

Brit-popen har fått et nytt brødrepar å stri med. Denne gangen heter de Danny og Richard McNamaram.

Ekte arbeiderklasse-stjerner fra Nord-England som har tilbragt mesteparten av tenårene på gutterommet hvor de har hørt på skiver og skrevet låter. Bortsett fra et par uinteressante ballader, som det forøvrig er langt mer futt i enn mye av det Oasis presterer på sin siste skive, debuterer Embrace med et glitrende album. Om britisk musikkbransje er i krise, så skyldes det definitivt ikke tilgangen på nye stjerner.

Selvsikker debut

Brødrene McNamara vet hva de holder på med. De snekrer låter som fullbefarne håndverkere, «sing-along»-refrengene kommer som perler på snor og potensielle hiter står i kø på denne oppsiktsvekkende selvsikre debuten.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer