Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

CD: Eminem

Problemfylt album fra USAs mest kontroversielle ræpper. Beskrevet som en snuff-utgave av Simpsons.

24 år gamle Marshall Mathers har på rekordtid blitt USAs hotteste og mest kontroversielle ræpper. Landeplagen «My Name Is» og albumet «The Slim Shady LP» har gitt den hvite fattiggutten fra Detroit stjernestatus blant hiphop-fansen, og forarget alle andre. Det amerikanske bransjebladet Billboard hadde nylig en helsides leder der de gikk til angrep på albumets detaljerte beskrivelse av seksualisert vold.

Eminem (initialene M.M.) forsvarer seg med at det bare er den halvt selvbiografiske karakteren Slim Shady som voldtar, dreper, doper, mishandler barn, og ja, hater alle andre. Man må skille mellom rollefiguren Slim og ham selv, påpekes det.

Dette er det sedvanlige og syltynne «det er jo bare et speilbilde av gettoen»-argumentet alle ræppere kommer med når de skal overbevise verden om at de liksom er harde gangstere.

Vi tror det er Vanilla Ice-spøkelset som tvinger hvite Eminem til å være hakket mer sjokkerende enn latterligheter som svarte DMX.

Perfekt for sossete verstinger.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling