Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

CD: Emmylou Harris

Emmylou Harris' 26. plate er en liveinnspilling som bygger bro mellom gamle og nye Emmylou, med låter som spenner fra debuten i 1975 og fram til «Wrecking Ball» i 1995.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Emmylou Harris' 26. plate er en liveinnspilling som bygger bro mellom gamle og nye Emmylou, med låter som spenner fra debuten i 1975 og fram til «Wrecking Ball» i 1995.Dette er Emmylou i et nøtteskall: Etter samarbeidet med Gram Parsons etablerte hun seg som den nye countrydronningen på 70-tallet, samtidig som hun hele tida nøt stor troverdighet i rockleiren. Da hun lot Daniel Lanois produsere «Wrecking Ball» formelig sprengte hun seg ut av countrybåsen, men uten å skremme bort fansen.
Neste steg ble samarbeidet med Buddy Miller, Brady Blade og Daryl Johnson i Spyboy, som støtter fint opp under Emmylous såre og vakre stemme, og tilfører låtene en ny dimensjon. Den vellykte konstellasjonen er nå dokumentert på en liveplate med flotte versjoner av låter som «Boulder To Birmingham», «Love Hurts», «Deeper Well», «Tulsa Queen», «Calling My Children Home» (acapalla) samt en tidligere uutgitt versjon av Lanois' «The Maker». Anbefales på det kraftigste!

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!