CD: Erik Wøllo

Gitaristen Erik Wøllo kom som et skudd inn i norsk jazz på begynnelsen av 80-tallet, sammen med bl.a. Bendik Hofseth i gruppa Celeste. Mens Hofseth har etablert seg som en sentral skikkelse både i Norge og utenfor våre egne grenser, forsvant Wøllo fra jazz-rampelyset nesten like fort som han dukket opp.

Grunnen var så avgjort ikke mangel på evner eller idéer, noe han bekrefter med soloutgivelsen «Guitar Nova».

Det å kalle dette en solo-CD er nok på mange måter en omskrivelse av sannheten. Wøllo spiller både 6- og 12-strengers akustiske gitarer, båndløs gitar, slide-gitar, balalaika, kora og akustisk bass-gitar, og mange ganger gjør påleggene det slik at han høres ut som et helt orkester. I tillegg får han besøk av Jon Eberson som solist på akustisk gitar på ett spor.

Wøllo er en melodiker av de sjeldne og det er intet mindre enn en skam at han har ført en så beskjeden tilværelse som han har gjort. Han er også en usedvanlig begava instrumentalist og stemningsskaper. Man kan gå inn hvor som helst på de 14 sporene og bli tatt med til steder man aldri har vært før - dette er spennende musikk fra start til mål.

Lydsitat: Hjallepallo
Komponist:Erik Wøllo / Telia Internett
Copyright: Monumental Records

Han har også et sikkert grep på hvordan han skal benytte seg av et moderne studios finesser til musikkens beste.
Erik Wøllo har sikkert aldri vært borte, men nå er han i hvert fall tilbake på aller beste vis. Vi snakker her om musikk og en musikant i den aller upperste klasse.