Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

CD: Espen Rud

Trommeslager Espen Rud (50) har 30 års fartstid i den norske jazzeliten, men bare én tidligere plate i eget navn bak seg, «Hotelsuite» fra 1985.

å har han desto mer å bringe til torgs nå, og sekstett-CD-en «Rudlende» viser gledelig nok ikke bare trommeslageren, men også bandlederen og ikke minst komponisten Espen Rud i full, moden blomst. 12 egne, godt oppbygde og melodisk klart definerte låter har han signert, og samtlige blir fremragende ivaretatt av Tore Brunborg, Nils Jansen og Frode Nymo (saksofoner), Vigleik Storaas (p), Terje Gewelt (b) og Rud selv. Her er sterke soli, lekkert samspill og dynamisk driv i bøtter og spann, her er blues og groove og små lyriske, gjennomskinnelige stemninger, og midt i det hele: en trommeslager som vel aldri har spilt/ledet med større autoritet. En klar Spellemannpris-favoritt.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling