CD: Everything I Touch Runs Wild

Lori Carson er en av årets overraskelser som ikke må forsvinne i støyen forårsaket av platebransjen.

«Everything

I Touch Runs Wild»

(Restless/BMG)

Lori Carson er en av årets overraskelser som ikke må forsvinne i støyen forårsaket av platebransjen.For snart et år siden fikk jeg en umerket promo-cd med en kvinne ved navn Lori Carson fra et mindre plateselskap. Like etter kom beskjeden om at et multinasjonalt selskap hadde overtatt artisten, og at det ikke forelå noen ny utgivelsesdato.
Men nå er endelig Lori Carson utgitt i Norge. Musikken er stillferdig, sanselig og har en ro som virker som Vival på et rastløst sinn. Hun er den rette kvinnen til å få kropp og sjel tunet inn på en behagelig bølgelengde.
Lori Carson er blitt sammenliknet med blant andre Alanis Morisette, men Carson er mer gjennomført dempet. Hun er inderligere og øser ut en finstemt femininitet som hun er alene om. Tekstene er personlige og stemningsreflekterende. Carson har tidligere samarbeidet med Anton Fier i bandet The Golden Palaminos, som også har gitt ut det glitrende albumet «Dead Inside». Hun har åpenbart lært hvordan å formidle lydbilder på en lavmælt måte derfra.
Anders Grønneberg