CD: Finn Hauge

De som følger godt med i norsk jazz kjenner Finn Hauge som en særdeles dyktig fiolinist i Hot Club de Norvhge. Like kjent er det ikke at Hauge trakterer en rekke andre instrumenter. Her møter vi han med munnspillet, i et helt annet musikalsk uttrykk enn hos Hot Club.

Munnspill er liksom forbeholdt Toots Thielemans i jazz-sammenheng. Sjølsagt er det ingen grunn til at det skal være slik, og Finn Hauge har gått den andre veien:

Etter at han kjøpte en Thielemans-LP på 60-tallet har han fortsatt å spille instrumentet som har en sentral plass i blues-musikk, men altså ikke i jazz.

De som kjenner Hauge fra Hot Club veit at det er en svært uttrykksfull og stilsikker musikant vi har med å gjøre. Her møter vi han i et mer moderne uttrykk - et uttrykk som stammer fra bebop - og mye sier oss at Hauge faktisk føler seg mer hjemme i denne sjangeren.

Han har med seg en flott trio bestående av Terje Gewelt på bass, Frank Jakobsen på trommer og den russisk fødte, men Oslo-bosatte Olga Konkova på piano.

De hadde aldri spilt sammen tidligere, så dette er et strålende eksempel på hvordan jazz-musikere med relativt like referanser kan skape noe meningsfullt på svært kort tid. To dager tilbrakte de sammen i studio tidligere i sommer og resultatet blei to av Hauges egne låter samt seks standardlåter.

Lydsitat: Confirmation
Komponist: Charlie Parker / Telia Internett
Copyright: 1998 Hot Club Records

Finn Hauge bekrefter med sin CD-debut hvilken eminent musikant han er. I tillegg løfter han fram munnspillet og viser at det langt i fra er bare Jean Baptiste Thielemans som behersker det i jazz-sammenheng - og er det én som er glad for det, så tipper jeg det er den blide Toots.

Finn Hauge<br>«Close to My Heart»<br>(Hot Club Records/Distr.: Musikkoperatørene)