CD: Frode Gjerstad Trio

Saksofonisten Frode Gjerstad kan lett være kongerikets staeste musiker. I flere tiår har han stått for ei klokkeklar musikalsk retning. Gjerstad har innenfor fri improvisert musikk etterhvert fått ei stor internasjonal stjerne.

Hvis man er på utkikk etter en norsk kunstner som har vært og er tro mot sine idealer, så er Frode Gjerstad mannen. Mer eller mindre aleine her hjemme har han stått oppreist for en egen «sær» retningen innen jazz. Sakte så har han også fått anerkjennelse for dette.

Gjerstad blei kåra til årets jazzmusiker i Norge for få år siden og blant «trosfrender» i utlandet har han lenge vært ansett som en banebryter.

Mange lever i den tro at fri improvisert musikk betyr ustrukturert bråk uten mål og mening. I enkelte tilfeller kan det kanskje være rett, men ikke når det gjelder Gjerstad. Denne gangen har han med seg to amerikanske fri-improvisatører i toppklassen; Hamid Drake på trommer og William Parker på bass - og sjøl om ikke Drake har spilt med de to andre tidligere, så føres her lange og meningsfulle «samtaler» mellom tre svært kreative og åpne sjeler.

Lydsitat: Remember
Komponist: Frode Gjerstad, Hamid Drake, William Parker / Telia Internett
Copyright: Circulasione Totale

Innspillingen er gjort på hjemmebane for Gjerstads del, på Cafe Sting i Stavanger, og det er den sjette konserten de tre gjorde sammen på en turné i fjor høst. Musikken er hard, tøff, myk, varm, intens, reflekterende, kompromissløs - med andre som livet sjøl.
I et dikt av T.S. Eliot, som er gjengitt på omslaget (som ikke hadde hatt ondt av minst en runde til med korrekturlesing), heter det at vi aldri skal slutte å utforske. Vi skal alle være glade for at Gjerstad & Co følger den leveregelen.

Frode Gjerstad Trio<br>«Remember to Forget»<br>(Circulasione Totale/Distr.: Musikkoperatørene)<br>