CD: Georgie Fame

Den engelske sangeren og keyboardisten Georgie Fame tør være kjent både for sine egne prestasjoner og de seineste åra også for sin sentrale rolle i Van Morrisons band. Her treffer vi Fame på den kjente jazzklubben Ronnie Scott's i London i november 1995.

Georgie Fame er musikalsk altetende. Det være seg jazz, soul, rhythm and blues, blues eller rock - Fame har gjort det og er i stand til å lage sitt eget brygg av alle disse ingrediensene.

Her han tatt med seg det engelske blåse A-laget Guy Barker (trompet), Peter King (altsaks) og Alan Skidmore (tenorsaks) samt et heftig firemanns komp som får det til å koke på hyggelige Ronnie Scott's. På denne innspillingen får vi høre hvor Fame kommer fra, blant annet en hyllest til Eddie Cochran som døde på turné i England i 1960 - en turné Fame var med på.

Fame er både en god og særegen sanger og bra keyboardist, spesielt på orgel og han har her samlet et svært så lojalt og dyktig band. Flinke lydfolk har også sørga for at livestemninga er godt overført til CD.

Georgie Fame<br>«Name Droppin'»<br>(Go Jazz/Distr.: Amigo)