CD: Harry Allen

Harry Allen er en av de unge, fremadstormende tenorsaxofonistene som har funnet ut hva han vil med livet sitt. Hans musikalske ideal ligger i skjæringspunktet mellom Lester Young, Zoot Sims, Al Cohn og Stan Getz - og unge Allen har utvilsomt funnet fram til essensen i dette uttrykket.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Faren til 31 år gamle Allen var skolekamerat med Ellington-saxofonist Paul Gonsalves, og avkommet har åpenbart arvet mye fra denne tradisjonen.

Til tross for at han i studietida blei oppfordra til å utvikle seg i mer moderne retning, det vil si med John Coltrane som ideal, så ønsket ikke Allen det.

I stedet satte han seg fore å utforske den «gammeldagse» swing- og mainstream tradisjonen - og det til bunns.

John Pizzarellis trio deltar på begge innspillingene; lederen sjøl på gitar, Ray Kennedy på piano og bror Martin Pizzarelli på bass. Trommeløst med andre ord, men du verden så det swinger og groover likevel, kanskje spesielt i balladestoffet.

Lydsitat: Dear Old Stockholm Komponist: Stan Getz / Telia Internett Copyright: BMG Japen

Kjemien mellom de fire er nærmest perfekt og trass i sin relative unge alder har de ingen problem med å gi liv til musikken som har sitt utgangspunkt i 30- og 40-tallet. De to utgivelsene er flotte eksempler på at denne musikken er tidløs, og at det stadig kommer fram nye musikanter som gjerne vil føre den videre.

Lydsitat: Flying Home Komponist: Edgar DeLange/Benny Goodman/Lionel Hampton / Telia Internett Copyright: BMG Japan

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer