CD: Hector & Daniel Bingert

Det er kanskje noen der ute som fortsatt husker den fantastiske saksofonsoloen på Lill Lindfors' «Musik ska skapas ut av glädje»? Like mange er det nok ikke som husker hvem som spilte den - her kommer svaret: Hector Bingert.

Nå er den uruguayansk/svenske multi-instrumentalisten ute med storbandmusikk sammen med sin sønn Daniel - musikk det spruter av i enda større grad enn den nevnte soloen.

Bortsett fra ei låt av den meget lovende saksofonisten og komponisten Magnus Lindgren, har far og sønn Bingert skrevet og arrangert all musikken. Latin-innflytelsen er klar og tydelig hele veien, og den spesielle candombe-rytmikken fra Uruguay er en slags rød tråd gjennom hele CD-en.

Bingert har samlet kremen av Stockholms jazz- og studiomusikere i bandet sitt, Latin Lover Big Band, og svenskene har på en imponerende måte tilegnet seg det latinske uttrykket. Dette er på alle måter høypotent musikk - sensuell, varm, livsbejaende og full av følelser. Titler som «Invandrarvärk i ryggen» og «Invandrartango» forteller vel kanskje noe om at det ikke er så greit for innvandrere borte hos korven heller. Bandet består også av en rekke glitrende solister, men Hector Bingert er likevel for meg den mest uttrykksfulle og «besatte» med sin uhyre personlige tone som er både sår og varm.

De som har hørt bandet på Stockholms kjente jazzklubb Fasching eller under Molde-festivalen i fjor, der de holdt på å rive ned brakka, vet hva de har i vente her. For alle dere andre venter det en varm og voldsom overraskelse.

Hector & Daniel Bingert«Latin Lover Big Band»(Arietta Discs/Distr.: Amigo)