Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

CD: Hellbillies

Hellbillies har dempet rockepreget fra «Drag» og funnet tilbake til countryrøttene på «Sol over livet». Det er naturlig, men også litt skummelt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ingen skal være i tvil om hvem som ligger i spiller'n, selv om det er variasjoner over temaet. Gruppa har gjennomgått en markant utvikling siden debuten med «Sylvspente boots» i 1992 - tekstmessig fra coverlåter på norsk til nesten utelukkende originallåter og musikalsk fra tradisjonell country og countryrock til en mer tydelig rocka tilnærming på «Drag».

Bonusen best

Siden sist har gruppa gitt ut «LIVe LAGA» (1997), mens komponistbrødrene Aslag (vokal) og Lars Håvard Haugen (strenger) har gitt ut engelskspråklig plate med det sørstats-orienterte sideprosjektet The Respatexans.

Rocke-feelingen er ikke helt borte, men «Sol over livet» er et skritt tilbake til utgangspunktet. Det er sikkert den rette veien å gå, men det spørs om de ikke er blitt litt vel tunge i sessen på sin første studioplate på tre år. Det er et tankekors at «Fatølværet», et morsomt bonusspor «til bruk på godværsdagar», huskes best. Livesporet har en spontanitet som kan være et savn på deler av plata.

Savner Tolleiv & co

Også tekstene til Arne Moslåtten har fått en vri, med mindre vekt på det sære typegalleriet vi kjenner fra tidligere. Birgjit Lien og n'Syver er med, men jeg savner figurer som Jimmy Embrik Satakroken, Tolleiv Bolldeig og Heite Hilde. Uten sånne typer blir for eksempel kjærlighetsballaden «Den finast eg veit» platas svakeste spor, mens frodigheten gjør «Innflutt Hallingdøl» og coverlåtene «Måndan» og «Fåfengt å angre» til to av de beste. På samme måte vinner den mer folk-orienterte singelen «Verandasol» på et kreativt arrangement.

Hallingdals store sønner har opparbeidet en solid fanskare, og det er neppe grunn til å frykte at dette ikke skal fungere enda bedre på scenen. Turneen starter under Ole Blues i Bergen 29. april.