Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

CD: Herbie Hancock & Chick Corea

Det er relativt stor sannsynlighet for at både Herbie Hancock og Chick Corea vil havne på topp fem lista til de aller fleste som er interessert i moderne pianospill. Derfor var det en sensasjon da de to la ut på en lang duo-turné i 1978.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nå forefinnes dette musikalske samarbeidet for første gang på CD - en dobbel sådan.

Høydepunktene fra fire av konsertene er samlet, og det overrasker vel kanskje ikke så voldsomt når det kan meldes at heftigere bruk av 176 tangenter samtidig svært sjelden kan ha forekommet.

Det er to svært samstemte musikanter som tydeligvis elsker å spille sammen vi har med å gjøre. To helt særegne personligheter, som likevel går inn og ut av hverandres linjer og idéer på en slik måte at det ofte er umulig å vite hvem som er solist. Musikalsk tankelesing på aller høyeste nivå.

Lydsitat: La Fiesta
Komponist: Chick Corea / Telia Internett
Copyright: 1978, 1998 Sony Music Entertainment Inc.

I tillegg til klassiske komposisjoner av de to som Hancocks «Maiden Voyage» og Coreas «La Fiesta», blir også Miles Davis og Bill Evans hyllet med henholdsvis «Someday My Prince Will Come» og «Liza».
Dette er stor kunst - det eneste som forundrer er henvisningen til «stunning rare photos» - her finnes nemlig ikke ett eneste bilde av herrene (kanskje det er hele poenget, Hammerø?, -Red.), men det er så absolutt mulig å lage seg sine egne bilder underveis.

Herbie Hancock & Chick Corea<br>«An Evening With Herbie Hancock & Chick Corea»<br>(Columbia/Legacy/distr.: Sony Music)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!