CD: Hole

Courtney Loves karriere synes som en endeløs balansegang mellom hype og substans. Men med Holes nye plate, full av dyster og glamorøs L.A.-rock, overbeviser hun nok en gang.

Mens hun i Europa fortsatt er «enka etter Kurt Cobain», er Courtney Loves navn i USA forbundet med sterke prestasjoner både på lerret og på skive.

Med «Celebrity Skin» får trolig Love og Hole sitt definitive kunstneriske og kommersielle gjennombrudd også på dette kontinentet.

Stjernen og demoner

Det fascinerende med Hole er hvordan de klarer å forene sine indre demoner og sine sære indiepunkholdinger med hemningsløse rockestjernetakter. Samtidig låter ikke bandet som en sliten overlevning fra den bølgen Hole deler fortid og røtter med: grønsjen.

Her er det tunge glamriff, desperat innlevelse og besnærende catchy låter om hverandre. Alt sammen levert med lidenskap, arroganse og særpreg.

Smashing Pumpkins-sjef Billy Corgans fungerer også som en meget vellykket låtskriver på plata, ved siden av Love og de tre andre Hole-medlemmene.

Punk i gallakjole

«Celebrity Skin» låter som en glamorøs PJ Harvey, som punk i gallakjole, som pop med anti-depressiva og lebestiften klint utover trutmunnen.

Med andre ord som Courtney Love: det ytterste mørke, det vulgære og rock for røde løpere side om side.

Til og begynne med låter den skamløst fengende og metalliske tittellåta som platas ener, men graver man lenger og dypere stiger den episke «Use Once & Destroy» fram som det største plata har å by på.

En av høstens begivenheter på CD-fronten.