CD: Howard Alden & Jimmy Bruno

Hvis gitarjazz som det virkelig swinger av er noe for deg, kan du ikke komme så mye nærmere himmelen enn dette. I tillegg til Alden og Bruno dukker det også opp en bonus-CD med gigantene Herb Ellis og Joe Pass i den samme pakka.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Carl Jefferson, som grunnla plateselskapet Concord, produserte også mange av platene. Den aller siste han rakk å produsere før han gikk bort i mars 1995, var møtet mellom de to gitaristene Howard Alden og Jimmy Bruno - begge med 7-strengers instrumenter. Den aller første LP'en han hadde ansvaret for var sammenkomsten til storhetene Herb Ellis og Joe Pass i 1972.

Konseptet er det samme for begge CD-ene: I tillegg til de to gitarene er det kun trommer og bass som utfyller lydbildet. Sammen med Alden og Bruno finner vi Alan Dawson (trommer) og Michael Moore (bass), mens det med Ellis og Pass er Ray Brown på bass og Jake Hanna bak trommene. I begge tilfeller dreier det seg om at det skal swinge for enhver pris, og det gjør det da også. Plektersvingerne går inn og ut av hverandres linjer og idéer som om det skulle dreie seg om én tanke hele veien, og kompene er så lojale og medswingende som man bare kan ønske seg.

Ellis og Pass var med på å danne skole for slike konstellasjoner. Alden og Bruno åpner vel ikke akkurat nye dører, men viderefører på alle måter tradisjonen på en flott måte. For både gitarelskere og mange andre bør dette være en godbit av de sjeldne.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer