CD-hyllest til Mette-Marit

Dansebandet Fryd & Gammens sang «Mette-Marit» er en hyllest til kronprins Haakons kjæreste. Vokalist og frontfigur Kai Robert Johansen avviser at prosjektet er spekulativt.

«Norges beste kvinne, ja, det er du for oss» synger dansebandet Fryd & Gammen fra Sarpsborg på sin nye CD-singel. I går ble dansebandet ferdig i studio, men de har ikke spurt Slottet om lov før de laget låta. Informasjonssjef Wenche Rasch ved Slottet vil heller ikke kommentere saken overfor Dagbladet.

Slottet får CD

- Vi kommer til å sende noen eksemplarer til Slottet. Vi håper de liker låta. Det er en typisk gla'låt - med masse blås. Vi vil rett og slett spre litt glede i debatten rundt kronprins Haakons kjæreste. Vi må huske at kronprins Haakon og Mette-Marit skal bli konge og dronning for den oppvoksende generasjon. Og de er jo et perfekt par, mener vokalist og frontfigur Kai Robert Johansen, som til daglig jobber med ungdom som spesialpedagog i Sarpsborg kommune.

- Mye arbeid

Det er fremdeles litt uklart hvilket plateselskap som skal gi ut singelen.

«Mette-Marit»

Nå så vil vi hylle ei jente i vårt land,
fra det blide Sørland med masse stil og sjarm.
Med våre ord og toner, vi ønsker deg alt godt,
slå deg løs i kveld, det blir fart og sprell.
Vi ønsker deg alt hell.
Mette-Marit ta en hilsen ifra oss,
vi er Fryd og Gammen, og vi spiller opp.
Du traff prinsen i ditt liv, han traff jenta i sitt liv.
Mette-Marit du blir dronning i vårt land.Norges beste kvinne, ja, det er du for oss.Vi byr på dansegalla, hele Norge står i kok.
Ta med deg kronprins Haakon og prinsesse Märtha Louise,
Hans Majestet Kong Harald og Dronning Sonja,
vi byr dem opp til dans.

- Men den vil være tilgjengelig i butikkene om et par uker, mener Johansen.

- Men er ikke dette et litt spekulativt prosjekt?

- Nei, dette er et oppriktig bidrag fra oss i dansebandet. Det er kommet fram så mye negativt om Mette-Marits forhold til vår tronarving at vi i Fryd & Gammen syntes tida var moden for en hyllest. Vi har lagt veldig mye arbeid i denne låta, svarer Johansen, som likevel ikke legger skjul på at de har julesalget i bakhodet.

Dansegalla

- Tror dere Mette-Marit vil like låt a?

- Det spørs. Danseband er vel ikke den stilarten verken hun eller kronprins Haakon liker best. Men vi byr dem begge med på dansegalla. Ja, vi får vel også be prinsesse Märtha Louise, kong Harald og dronning Sonja på dansegalla. Da blir det nok fryd og gammen, flirer vokalist Kai Robert Johansen.

HÅPER PÅ HIT : Dansebandet Fryd & Gammen fra Sarpsborg med vokalist og frontfigur Kai Robert Johansen (foran) håper sangen om Mette-Marit blir en schläger.