CD: Jacky Terrasson Trio

De som fikk med seg Jacky Terrasson Trio i levende live på Kongsberg, vil neppe glemme det. Nå har både vi som var så priviligerte og alle andre muligheten til å treffe fransk/amerikanerens trio fra klubben Iridium i New York.

Terrasson har gjennom de to foregående CD-ene på Blue Note, og hundrevis av konserter verden over, fortalt det ekte jazz-elskende publikumet at ut i den akustiske gata er han, med sin trio, kanskje den mest originale og spennende unge, musikant som finnes. Trioen, bestående av kraftsenteret Ugonna Okegwo på bass og Leon Parker, som får de utroligste ting ut av sitt minimalistiske trommesett, er på alle måter en sammensveiset enhet. De har jobbet mye sammen de siste seks, sju åra, og det er helt tydelig at de leser hverandre som åpne bøker. Dette gjør at de tør ta all verdens sjanser fordi de vet det er ryggdekning rett i nærheten - uansett hva de gjør.

Lydsitat: Love for Sale
Komponist: Cole Porter / Telia Internett
Copyright: 1998 Capitol Records, Inc.

Repertoaret er ei blanding av Terrassons egne låter og kjente standard-melodier, men uansett blir alt materialet tolket originalt. Her finnes alt fra det sarteste sarte til det rytmisk utrolig heftige, og hele tiden er det trioen, enheten, som sørger for det spesielle uttrykket.
Hvis man aksepterer at Bill Evans satte piano-trioen på kartet og at Keith Jarrett videreførte den, så vil man heller ikke ha noe problem med å godta at Jacky Terrasson kanskje representerer framtida for dette unike jazz-formatet. Dette er ekte jazz framført av noen av klodens mest kreative musikalske herrer innenfor dette uttrykket.

Jacky Terrasson Trio<br>Alive<br>(Blue Note/Distr.: EMI/MSO)<br><br>