CD: Jan Helset

Jan Helset vant ikke i TV, men av imitatorene er han likevel først ute med egen CD. Han kommer tidvis meget bra fra det.

Sparsomme midler

La oss ha rammene klart for oss: Jan Helset lager midt-i-gata pop/rock. Du som liker Sonic Youth og Massive Attack kan slutte å lese her. Krompen, f.eks. - du kan finne deg andre sysler de neste minuttene.

Han gir ut på eget selskap, og har åpenbart hatt minimale tekniske hjelpemidler til disposisjon. «Recorded in Audiofarm Studio, Ørsta.» Keyboardisten Svein Erik Åmås er viktigste samarbeidspartner.

Balladespesialist

Helset er, i likhet med sitt musikalske forbilde, best som balladekomponist. Han har skrevet alle de tolv sangene sjøl, og et lite tips: Glem tankene om å skrive uptempo, smått funky låter. Det går på trynet så det holder. Men, altså - balladene.

Her fins tre låter som kunne sklidd ubemerka inn på et hvilket som helst Elton John-album på denne sida av det tidlige 80-tall. Hør på «Because» (mon tro, forresten, om det ikke fins en kjent poplåt med den tittelen fra før...?):

Lydsitat: Because
Komponist: J. Helset / Telia Internett
Copyright: Jan Helset Records

Tittelkuttet er i særklasse best. Ja, her lukter det «Cameleon» - og alle Elton John-elskere veit hva det betyr. Her har du avslutninga:

Lydsitat: The Sun
Komponist: J. Helset / Telia Internett
Copyright: Jan Helset Records

Du behøver ikke kaste bort tida med flere konkurranser, Helset. Lag et stikk til «Because», og brenn en CD med den og «The Sun». Skriv så navnet ditt nederst til høyre på et papir, så skal du se du får en adm. dir. til å skrive på til venstre.