CD: Jan Helset

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Jan Helset vant ikke i TV, men av imitatorene er han likevel først ute med egen CD. Han kommer tidvis meget bra fra det.

Sparsomme midler

La oss ha rammene klart for oss: Jan Helset lager midt-i-gata pop/rock. Du som liker Sonic Youth og Massive Attack kan slutte å lese her. Krompen, f.eks. - du kan finne deg andre sysler de neste minuttene.

Han gir ut på eget selskap, og har åpenbart hatt minimale tekniske hjelpemidler til disposisjon. «Recorded in Audiofarm Studio, Ørsta.» Keyboardisten Svein Erik Åmås er viktigste samarbeidspartner.

Balladespesialist

Helset er, i likhet med sitt musikalske forbilde, best som balladekomponist. Han har skrevet alle de tolv sangene sjøl, og et lite tips: Glem tankene om å skrive uptempo, smått funky låter. Det går på trynet så det holder. Men, altså - balladene.

Her fins tre låter som kunne sklidd ubemerka inn på et hvilket som helst Elton John-album på denne sida av det tidlige 80-tall. Hør på «Because» (mon tro, forresten, om det ikke fins en kjent poplåt med den tittelen fra før...?):

Lydsitat: Because Komponist: J. Helset / Telia Internett Copyright: Jan Helset Records

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer