Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

CD: Jazzland Sessions

Plateselskapet Jazzland har satt en egen standard for deler av nyere norsk jazz. Nå er prosjektet grundig dokumentert på tre CD-er gjennom «Jazzland Sessions».

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Opptakene ble gjort i løpet av tre dager under Jazzland-festivalen på klubben «Blå» i desember i fjor. Bugge Wesseltoft er selvskreven maestro for alle tre konsertene, og har foruten dj-ene Per Martinsen, Abstract og Strangefruit, med seg instrumentalister som Mark Ledford, Richard Thomas, Wetle Holte, Ingebrigt Flaten og D'Sound. Her er en «Friday Session», en «Saturday Session» og en «Sunday Session» som alle improviserer i brytningspunktene mellom jazz og tekno. Variasjonen spenner fra tung klubbstemning på «fredag» til Live Maria Roggens intense vokalimprovisasjoner på «søndag». Selv om spenningsnivået ikke er like intenst hele veien, er «Jazzland Sessions» noe mer enn en ren dokumentasjon av en ny trend. Det er et groovy album med noe for enhver jazz-smak.