CD: Jesse Davis

Altsaksofonisten Jesse Davis gjorde et svært overbevisende inntrykk under fjorårets jazzfestival i Molde da han utgjorde en viktig del av Nicholas Payton Quintet.

På dette albumet står Davis på egne bein, og det er opptil flere indikasjoner på at en ny mann kan ta opp arven etter Charlie Parker. Til å tolke sine 9 originalkomposisjoner, har Davis samla Peter Bernstein (gitar) på de fleste spora, Ron Carter (bass), Mulgrew Miller (piano) og Kenny Washington (trommer) - noen av de aller beste innen akustisk, moderne jazz med andre ord. Frisk, hardtswingende jazz med klare røtter i Parkers bop-musikk er utgangspunktet for Davis sin musikk, men han har også hentet mye inspirasjon fra New Orleans der han er født og oppvokst.

Lydsitat: NOLA
Komponist: Jesse Davis / Telia Internett
Copyright: 1998 Concord Records, Inc

Davis er i besittelse av en varm og uttrykksfull tone i hornet sitt og de fire medmusikantene kler han perfekt, spesielt imponerer Mulgrew Miller som seinest gjorde det på Voss sammen med Phil Woods og Niels-Henning Ørsted Pedersen.
Vi nevnte innledningsvis muligheten for at Davis kunne ta opp arven etter salige Charlie Parker. Mye er allerede på plass for at Davis kan bli den nye, store altsaksofonisten, men fortsatt gjenstår det en hel del på originaliteten. Det skal bli uhyre spennende å følge Jesse Davis videre.

Jesse Davis<br>First Insight<br>(Concord Jazz/Distr.: MuDi)<br>