CD: Jimmy Rosenberg

Vår store gitarist Robert Normann gikk bort i slutten av mai. Som en slags skjebnens ironi kommer den 18 år gamle musikalske slektningen til Normann, Jimmy Rosenberg, akkurat i disse dager med nok en bekreftelse på at denne gitartradisjonen lever i beste velgående.

Jimmy Rosenberg var bare ni år gammel da en måpende string-swing verden blei oppmerksom på gitar-unikumet i en sigøynerleir i Nederland. Guttungen var allerede den gang i besittelse av en utrolig teknikk, og han var leder av en trio som sjølsagt gikk under navnet Gypsy Kids. 13 år gammel hadde han spilt med «alle» de store, inkludert Stéphane Grappeli og Philip Catherine. På Django-festivalen i Oslo i 1993 møttes de tre super-gitaristene Angelo Debarre, Bireli Lagrene og unge Rosenberg.

Lagrene var faktisk så satt ut etter å ha hørt Rosenberg at han sluttet å spille midt i en låt, fordi han mistet konsentrasjonen.

I regi av utrettelige Jon Larsen, sjøl en eminent gitarist og leder av Hot Club de Norvege, har de tre satt hverandre stevne igjen, og mer forrykende gitarspill leveres ikke på bygdene nå til dags.

Glemmes skal heller ikke vår egen Svein Aarbostads innsats på bass, sjøl om han har mer enn nok med å henge med i svingene. Jimmy Rosenberg er så utvilsomt en fantastisk gitarist. Med årene har også modenheten kommet, og ett eller annet sted sitter nok både Django Reinhardt og Robert Normann og smiler og konstaterer at tradisjonen er i de beste hender.

Jimmy Rosenberg<br>«Jimmy Rosenberg Featuring Bireli Lagrene and Angelo Debarre»<br>(Hot Club Records/ Distr.: Musikkoperatørene)