CD: John Erik Kaada

Det er ikke akkurat noen stor nyhet at det spirer og gror voldsomt i norsk jazz. Ett av de seineste eksemplene er den unge Stavanger-baserte keyboardisten John Erik Kaada og hans trio - og ikke minst hans musikk.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Kaada er en stor musikalsk humorist som vet å ta for seg av alt han har blitt servert opp gjennom sitt relativt korte liv. Improvisert musikk står så absolutt i høysetet, men impulser fra bl.a. rock, samtidsmusikk, tango og norsk folkemusikk finnes også i Kaadas musikk. Sammen med humoren har han temperamentet og en flott instrumentbehandling og stor modenhet i uttrykket, alderen tatt i betraktning.

Lydsitat: The Spanking Komponist: John Erik Kaada / Telia Internett Copyright: John Erik Kaada

Med seg har Kaada to svært lojale sjelefrender i Børge Fjordheim på trommer og Øyvind Storesund på bass. De tre har stort sett evnen til å ta musikken til nye steder og utvikle den underveis, men likevel finnes det eksempler her på at den blir stillestående. Alt i alt er dette tøff, moderne og original musikk, og når den i tillegg blir framført av tre unge herrer med tilvis mye på hjertet, så kan det nok en gang meldes at helsetilstanden til ung norsk jazz er svært tilfredsstillende. John Erik Kaada kan lett være en av de som kommer til å sette sitt særpreg på norsk jazz og kanskje vel så det inn i neste årtusen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer