Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

CD: Jokke med Tourettes

«Du har havna her på egenhånd, helt uten assistanse/Du har løpt din egen maraton på sprit og dop og piller», heter det på denne Jokke-platas kanskje aller fineste øyeblikk, «Ingen har skylda».

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Jokke skriver ikke så bra sanger som tidligere. Det er noe litt forslitt og repeterende over den gitarbaserte partyrocken som Jokke og hans gitarist Petter Baarli (Backstreet Girls) presenterer. Synd, fordi det ligger et stort potensial i det såre og brutalt selvutleverende tekstmaterialet på «Billig lykke». Det er når Jokke også musikalsk tør å kle seg naken, at tekstene kommer til sin rett. Det er på de neddempede, visepregede låtene der pianist Martin Kaspersen får dominere at man bare ikke kan la være å lytte til Jokke. Låter som «Ingen har skylda», «(Da har du) Driti deg ut igjen» og «Byromanse» er rørende beretninger og trudelutter. Bare så synd at det ikke er flere av dem.