CD: Jørn Hoel m/Elg & Steinar Albrigtsen

Jørn Hoel balanserer på grensen mellom det pinlig banale og det irriterende fengende med sin «Let's Do It». Men at det er en hit må jo selv musikkhateren Drillo høre?

«I det fjerne/ei stjerne

Dit går veien/til vår seier»

Slik lyder den lyriske åpningen av den sentimentale låta som hele Norge kommer til å nynne på utover sommeren. Ikke særlig intelligent, men låta sitter som støpt.

Jørn Hoel har kommet opp med sin mest opplagte hit på årevis med den offisielle VM-låta «Let's Do It». Refrenget er av det slaget som er umulig å bli kvitt når man først har hørt låta en gang eller to.
Men verken produksjon, tekst eller låt virker overdrevent gjennomarbeidet. For å si det mildt. Låta er også noe seigere enn man kunne ønske seg. Det høres ut som Hoel har forsøkt å lage en mellomting mellom en klinelåt og en stadionvinner. Når man hører «Let's Do It» blir dilemmaet om man skal holde hånda rundt naboen eller hytte vilt med neven.

Onkel Tuka
«Egils menn» (CNR Music)

Da er det enklere med den alternative VM-låta til Onkel Tuka og Odd Iversen. Med denne på høytaleren er det hemningsløs allsang, full rock n'roll og vill dansing i lokalet i det Norge banker inn den viktige 3-2 goalen mot Brasil på overtid. Vi tipper på solid kult-status blant alle fotball-rockere for Tukas østfoldske kupønk.

Ricky Martin
La Copa De La Vida (Columbia/Sony Music)

Ricky Martin synger den internasjonale VM-låta Her pøses det på med perkusive elementer og latinske rytmer. Selv om det har vært rapportert om salsa-trend også her til lands de siste par åra, er neppe denne låta til vår fordel. På den annen side er dette en rimelig sjarmerende gla'låt med betydelig sol og sommer-faktor over seg. Men ingen klassiker.