CD: Kari Rueslåtten

Kari Rueslåttens andre cd er tidvis magisk - men også tidvis litt ensformig og monoton.

Den 24 år gamle trondheimskvinnen som er bosatt i Oslo, har en stemme som ofte blir sammenliknet med Sissel Kyrkjebøs. Den har en briljans og prakt som iblant er overjordisk. På «Mesmerized» skjuler hun mer av det trolske og alveaktige. Samtidig fjerner hun seg mer fra det folketonepregete, som vi kjenner fra eksbandet hennes 3'rd And The Mortal og debutalbumet «Spindelsinn».

I stedet nærmer hun seg en mer Kate Bush-aktig måte å presentere stemmen og popmusikken på, uten at det går galt eller på bekostning av hennes egenart. Tvert imot, Rueslåtten framstår som en mer moden og stilsikker artist.

Selv om cd-en er spekket med mye var og vakker vokalpop, så opplever jeg den litt endimensjonal. Hun har stemmeprakt og integritet til å leke med både Kate Bush og Tori Amos, men produksjonen bør da utsettes for større variasjon og dristigere arrangementer. I klassen med de to nevnte tungvekterne, kan hun bli litt lett.

Likevel vil jeg påstå at Rueslåtten er blant landets mest interessante kvinnelige artister - og absolutt en av de mest talentfulle. Innvendingene til tross: Kjøp dama og nyt henne.