CD: KARIN KROG - WARNE MARSH - RED MITCHELL

I 1980 gikk vår jazzvokal-dronning Karin Krog i studio med to svært markante instrumentalister fra den andre siden av dammen, tenorsaksofonisten Warne Marsh og bassisten Red Mitchell.

Resultatet blei en usedvanlig vakker kammerjazz-LP som alt for få fikk høre. Nå har nye generasjoner muligheten til å stifte bekjentskap, og i tillegg få tre tidligere uutgitte alternative takes, som det heter på nynorsk, med på kjøpet.

Om å finne tonen

Krog har gjennom si lange karriere, som starta på 50-tallet og som fortsatt er i full blomstring, samarbeida med ei lang rekke verdensstjerner. Utgivelser hun har satt sin signatur på har alltid vært prega gjensidig respekt mellom alle involverte. Krog går inn i det musikalske møtet som en instrumentalist - det er slik hun benytter stemmen sin. Det betyr at alle involverte innehar såvel solist- som komp-roller.

Fire av låtene er sterkt forbundet med sentrale jazz-skikkelser som Charlie Parker, Lester Young, John Coltrane og James Moody. Med den originaliteten og kreativiteten som her blir framvist, er det på alle måter «originalens» ånd. Her får vi alt fra kollektive improvisasjoner til vakre ego-tripper. Kjente standardlåter som «Lover Man» (feilskrevet på omslaget), «Speak Low» og «That Old Feeling» danner springbrettet for ekskursjonene.

Lydsitat: Moody's Mood For Love
Komponist: James Moody / Telia Internett
Copyright: Meantime Records

Det tar ikke lang tid å skjønne at Krog med den særegne stemmen, Marsh med de lange, logiske linjene og Mitchell med den usedvanlig vakre tonen, fant hverandre. Krog er kanskje mer vital enn noen gang, mens Marsh og Mitchell har forlatt oss. Musikken de skapte sammen er heldigvis bevart for evigheten.

KARIN KROG - WARNE MARSH - RED MITCHELL
I Remember You...
(Meantime Records/Distr.: Musikkoperatørene)