CD: Kenny Werner Trio

Kenny Werner er i mine ører en av de mest undervurderte av dagens moderne jazzpianister. Som en følge av dette samarbeidet med gigantene Jack DeJohnette på trommer og Dave Holland på bass kan det forhåpentligvis skje noe med det.

Werner har i en årrekke vært førstevalget til en rekke kjente jazznavn - de seineste åra er det Joe Lovano som har vært så heldig å få benytte tjenestene til den svært kreative pianisten. Når han har fått muligheten til å lage sine egne skiver, har han ofte foretrukket trioformatet. Her har han igjen fått velge - ikke bare format, men også medmusikanter - og heftigere følge enn DeJohnette og Holland er det ikke mulig å få. Begge har lang fartstid fra Miles Davis, og DeJohnette har også bekledd trommestolen i verdens mest anerkjente trio de siste tiårene; Keith Jarretts.

Tittelen forteller mye om innholdet. Her får vi alt fra lyriske ballader, heftige up-tempolåter og en flott versjon av Nat Adderleys klassiske «Work Song». Werners store beundring for innovatøren Thelonious Monk skinner også tydelig gjennom.

Amonkst
Komponist: Kenny Werner - Telia Internett
Copyright: 1997 BMG France

For de innvidde har gjennombruddet til Kenny Werner kommet for lenge siden. For alle andre bør «A Delicate Balance« være en åpenbaring.

Kenny Werner Trio
A Delicate Balance»
(RCA Victor/distr.: BMG/MSO)