Cd-kjerringa mot filstrømmen

Saksofonisten Bodil Niska (59) har sitt musikalske hjerte i fortida og går motstrøm(ming)s med Bare Jazz, platesjappa der cd'en lever & blomstrer.

SERVICE: Med Bare Jazz byr Bodil Niska på personlig service, varekunnskap, entusiasme og den gylne kombinasjonen plateforretning/kafé. I en by der kjedeforretningene dominerer, er cd-mekkaet i Grensen en av de få spesialforretningene som holder det gående i konkurransen mot netthandel og strømming. FOTO: TERJE MOSNES
SERVICE: Med Bare Jazz byr Bodil Niska på personlig service, varekunnskap, entusiasme og den gylne kombinasjonen plateforretning/kafé. I en by der kjedeforretningene dominerer, er cd-mekkaet i Grensen en av de få spesialforretningene som holder det gående i konkurransen mot netthandel og strømming. FOTO: TERJE MOSNES Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

«Bare Jazz — vannhull for jazzelskere» lokker hjemmesiden barejazz.no og har sitt på det tørre.

Vannhullet finnes, både på nett og fysisk skvulpende midt i Oslo.

INNGANGEN til Grensen 8 er et langt fra prangende hull i veggen. Men tre steg inn i det store portrommet åpner uteserveringen seg, og aller innerst, i huset der salige Sålingseksperten flikket hæler og halvsålte sko i 70 år, ligger plateforretningen og gallerikafeen Bare Jazz med føde for kropp og sjel i to etasjer.

Drøyt 12 år er gått siden saksofonist Bodil Niskas spinnville drøm-gjort-til-virkelighet kunne slå opp døra her, og i en tid der Bare Jazz? hovedvare — cd?en — jevnlig er blitt dømt nord, ned og deleted, har butikken trassblomstret og vist at lydfestet musikklykke ennå ikke er ensbetydende med kastrerte mp3-filer og suseknitrende retrovinyl.

Selv om vinylen for lengst har rykket inn i butikken.

—KJERRINGA mot strømming? Nei, jeg er ikke imot strømming. Men jeg liker cd?en og er glad for å kunne hjelpe alle dem som kommer inn her og nærmest ber om unnskyldning for at de ønsker å kjøpe en cd, sier Bodil Niska.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer