CD: Knut Borge og Leif «Smokerings» Anderson

Etter at sofistikerte saksofonister og andre prosjekt hadde sett dagens lys med fødselshjelp fra de sofistikerte herrene Anderson og Borge, var det bare et tidsspørsmål før de måtte behandle de sofistikerte damene på samme høflige og verdige måte.

De to usedvanlig kunnskapsrike og joviale herrene har tatt for seg 20 damer som alle kom fram på 30- og 40-tallet. Det betyr at det er datidens «pop-stjerner» vi har med å gjøre.

Noen blei, som nå, bare døgnfluer. Andre festet seg i bevisstheten til flere generasjoner, og står stadig sterkt - til tross for at det til dels er lenge siden de gikk bort.

De mest fremtredende i den siste kategorien er Ella Fitzgerald og Billie Holiday.

Men, som i de svært så underholdende og informative radioprogrammene «Swing & Sweet», så henter også her Anderson og Borge fram navn som kun de mest ihuga har et forhold til i dag.

For alle oss andre blir det et hyggelig møte med mangfoldet fra denne perioden, her representert ved Ivie Anderson, som sang med Duke Ellingtons orkester i flere år.

Lydsitat: I Don't Mind
Komponist: Ellington/Strayhorn / Telia Internett
Copyright: 1998 Bare Bra Musikk As

Alt materialet har et nært forhold til swing-musikk, og i mange av tilfellene er det store orkestre som backer vokalistene.
Lydkvaliteten er beholdt slik den opprinnelig var, men til tross for at det nå til dags er mulig å gjøre noe med den, virker det bare sjarmerende med en del sus. Det skal liksom være det, når Anderson og Borge er i nærheten.

Det eneste minuset ved denne samlingen er at de som gjerne vil vite hvem de forskjellige instrumental-solistene er, ikke får vite det i omslagsheftet. Da må man gå andre steder for å leite, og det burde vært unødvendig.

Knut Borge og Leif 'Smokerings' Anderson<br>«Presenterer Sophisticated Ladies»<br>(Bare Bra Musikk/distr.: Norske Gram)