Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

CD: Lill Lindfors

Ketil Bjørnstad har tonesatt noen av diktene til finlandssvenske Edith Södergran (1892- 1923), som her tolkes av Lill Lindfors.Södergran banet vei for den lyriske modernismen i Norden. Hun var opptatt av å skape et mer radikalt kvinnebilde, og verselinjer som «...Du sökte en kvinna och fann en själ - du är besviken» er betegnende for formen. Lindfors synger sødmefylt og vakkert, og Bjørnstad (flygel), Arild Andersen (bass),

Ketil Bjørnstad har tonesatt noen av diktene til finlandssvenske Edith Södergran (1892- 1923), som her tolkes av Lill Lindfors.Södergran banet vei for den lyriske modernismen i Norden. Hun var opptatt av å skape et mer radikalt kvinnebilde, og verselinjer som «...Du sökte en kvinna och fann en själ - du är besviken» er betegnende for formen. Lindfors synger sødmefylt og vakkert, og Bjørnstad (flygel), Arild Andersen (bass), Mads Bergström (gitar) og Per Lindvall (trommer) følger opp med vare stemninger og forsiktige, malende lydbilder. All ære for at diktene gjøres mer tilgjengelige, men det musikalske uttrykket trekker ned. Om det er en desperasjon og en feminin styrke i diktene hennes, kommer den sjelden fram i musikken. Unntakene er noen hissige utfall fra Bergströms gitar, spesielt på den vellykte «Zigenerskan», samt noen andre finesser som bryter idyllen og bidrar til små løft.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media