Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

CD: Locomotives

Locomotives stjeler rått fra norske og utenlandske helter på «Albert». Men når man knabber med en slik stil og egenart som det norske rockeloket gjør, er det bare å knele på perrongen.

Locomotives viser umiddelbar popteft og vidsynte rockeambisjoner på sitt album nummer to.

Bandet avslører voldsom locomotivasjon i åpningslåta «Yeah». De er smygende og kattemyke i verset og overrumpler deg som en puma i det forrykende, hoggende refrenget. Både «Yeah» og låt nummer to, «Atomic», er som en blanding av Beatles på speed og Barbie Bones på halv hastighet. Som to tominutters lykkepiller er de en ren drømmeåpning av Locomotives' andre plate.

I løpet av «Bored» og «Drunk» mister plata mye energi og snert. På sistnevnte låt går det troll i ord; vokalist Hans Jørgen Støp høres virkelig trist og bakfull ut når han gang på gang presser seg gjennom tekstlinja «I Always End Up Drunk» . Bandet er alt annet enn edruelige i låtas svulstige avslutning.

Kåre C. Vestrheim og co. har fortsatt en trist sødme over seg i «Down» og «My Woman». Men i sistnevnte låt er det mer håpefullt, vart og popete. Introen ligger særdeles tett opp til Lou Reeds «Walk On the Wild Side» mens refrenget lener seg hardt på a-ha. Men låta er utmerket, den, og det er vanskelig å ikke komme i et deilig melankolsk hjørne når Hans Jørgen Støp framstår som en sår popvokalist av virkelig klasse. Støp går Morten Harket en høy gang, og med sin markante utvikling siden Loco-debuten for to år siden tilfører han bandet mye på dette albumet.

«Three Girls» er en umiddelbar popperle. Med sin barnslig enkle melodilinje er den platas mest hektende enkeltøyeblikk. Låta er en perfekt kombinasjon av en hyperfengende popmelodi og en smidig arrangert skranglerocksound. Harmonien forlates mot slutten av plata, med mer knugende og støyende låter.

De blotter sin motorpsykedeliske legning, og med den 12 minutter lange tittelåta setter en av norsk rocks viktigste aktører på slutten av 90-tallet, et progressivt punktum for et usedvanlig mangefasettert album.

Yeah

Three Girls

Albert's Theory On Unknown Subjects

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media