CD: Lou Reed

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Låtskriveren


«Into The Divine» og «Talking Book» stammer fra samarbeidet med avant garde-regissøren Robert Wilson som fikk navnet «Time Rocker». Resten er kjent Reed solo-materiale.
Bandet er satt sammen av Mike Rathke (gitar), Fernando Saunders (bass) og Tony «Thunder» Smith (trommer). Men mest av alt handler det om Lou Reed og hans gitar. Som her, i «The Kids»:

Lydsitat: The Kids
Komponist: Lou Reed/ Telia Internett
Copyright: Reprise Records


Lou Reed, legendarisk fra Velvet Underground, er Låtskriver med stor L. Svært ofte skriver han sanger som er mye mer kompliserte enn de høres ut som. «Perfect Day» er et utmerka eksempel; langt utafor 3-akkorder-skjemaet - og ja, den er her.
Jeg elsker denne utgaven av Lou Reed, men har en drøm om at han en gang vil plugge inn metal - med Iggy Pop...

Skitten, mer skitten, og aller mest skitten

Alt på denne plata er superb. Aller best funker det på praktfulle «Coney Island Baby» - og «Kicks», «Riptide», «Original Wrapper» (hvor mange ord er det mulig å få inn i ei tekstlinje?!), «Into The Divine», «Busload Of Faith» og «New Sensations». Helt i toppen, bedre enn i orginals form: «Dirty Blvd.».

Lydsitat: Dirty Blvd.
Komponist: Lou Reed/ Telia Internett
Copyright: Reprise Records


Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer