Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

CD: Lynni Treekrem, Steinar Albrigtsen og Henning Kvitnes

Det mangfoldige talentet Kris Kristofferson er en av de mest intenst poetiske låtskriverne i amerikansk singer/songwriter-tradisjon. Her er noen av hans tekster utmerket gjendiktet til norsk av Sigbjørn «Pandoras jukebox» Nedland, og framført i gjennomtenkte arrangementer av tre sangere med evne til innlevelse og personlig tolkning.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Lynni Treekrem har med hell dempet noe av sin vokale villskap på denne CD-en, til fordel for innholdet i teksten. Mangfoldet blir sikret gjennom spennet mellom klarheten hos Steinar Albrigtsen og den røffe jordnærheten til Henning Kvitnes. I det hele tatt lar artistene på denne plata historiefortelleren Kris Kristofferson komme til uttrykk; dikteren som gløder etter å formidle alt fra sjelfulle stemninger til legender om søkende tapere og skjebneridde outsidere. Både politisk protest og en ydmyk religiøs strømning glir gjennom mange av tekstene, som når Kristofferson ber om hjelp fra høyere makter til «å bære frihetens byrde». Dette prosjektet står støtt på egne bein, og om enkelte lyttere lar seg friste til å oppsøke originalversjonene, vil ingen av dem angre på det.