CD: Manic Street Preachers

Lydsitat: The Everlasting
Komponist: Bradfield/Moore/Jones/Telia Internett
Copyright: Sony Music Entertainment

Har det skjedd noe vesentlig musikalsk med bandet? Egentlig ikke, bare dette: Gitarøset er vesentlig tona ned, til fordel for et i rocksammenheng mye spedere keyboardsound. I tillegg er trommelyden blitt tilsvarende spinklere.

Mer vesentlig, derimot - og desto mer gledelig: Manic Street Preachers, som etter det tragiske forsvinningsnummeret ser ut til å forbli en trio, har beholdt sin fantastiske evne til å komme opp med de aller lekreste melodier. Singelen «If You Tolerate This You Children Will Be Next» kan du lese om annetsteds på våre sider; den er knall. Men hør hva de får til med «You're Tender And You're Tired»:

Lydsitat: You're Tender And You're Tired
Komponist: Bradfield/Moore/Jones/Telia Internett
Copyright: Sony Music Entertainment

Albumet varer i godt og vel en time, og er nok sånn sett et eksempel på at det gamle LP-formatet ofte kunne være å foretrekke. Alt er med andre ord ikke like fint, men om jeg sier at 99% er nesten like fint... skjønner du vel hvor dette bærer?

Manic Street Preachers er et band som figurer på forsidene av de britiske musikkavisene sånn rundtomkring et dusin ganger i løpet av året. De er stadig i stand til å bevise hvorfor, hvilket innebærer at «This Is My Truth Tell Me Yours» kommer til å innta en soleklar plass på rockkritikernes Topp 10-lister for inneværende år. Dette, altså - trass i at de med åra er blitt atskillig mindre rock enn hva vi alle en gang trodde.

Manic Street Preachers
«This Is My Truth Tell Me Yours»
(Epic/distr.: Sony Music)