Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

CD: Marc Antoine

Marc Antoine er en fransk gitarist som har tatt turen over til den andre sida av Atlanterhavet. Der ser det ut til at han er i ferd med å få suksess - det har kanskje noe med det å gjøre at musikken hans er godt tilpasset amerikansk vestkyst-lynne.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Antoine har, til tross for sitt franske opphav, enda sterkere tilknytning til spansk musikk - tittelen «Madrid» er på ingen måte tilfeldig valgt; Antoine bor store deler av året i den spanske hovedstaden.

Ingen dybde

Etter at han forlot Frankrike på slutten av 80-tallet har han bodd og jobbet i London og Los Angeles, og har tatt med seg inspirasjon fra alle musikkformer han har truffet på sin vei. Her hører vi flamenco, jazz, funk, hip hop, salsa, soul... og det er kanskje noe av problemet: Her blir det litt av alt, og dermed ingen dybde i det den meget dyktige akustiske gitaristen Antoine foretar seg. Han framstår på mange måter som en glatt musikalsk kameleon som det er vanskelig å få tak på, men som det på ingen måte er ubehagelig å være i selskap med.

Innpakninga av Antoines musikk er på alle måter tilpasset radioformatet, og hvis du kan se for deg et cruise nedover langs Sørlandskysten - eller enda bedre; det solfylte California, i en åpen sportsbil - ja, da vil det være vanskelig å få bedre reisefølge enn Marc Antoine.

Marc Antoine<br> «Madrid»<br>(NYC Records/GRP/Distr.: Universal/MSO)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!