Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

CD: Marianne Antonsen

Marianne Antonsen har vært i Sørstatene i USA, nærmere bestemt i det legendariske Muscle Shoals-studioet i Alabama.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Marianne Antonsen har vært i Sørstatene i USA, nærmere bestemt i det legendariske Muscle Shoals-studioet i Alabama.

I dette soul/rythm'n blues-tempelet har hun spilt inn en fengende samling stilriktige låter, backet av drevne musikere fra den lokale garde, og med bluesmannen Wolf Stephenson som produsent.

Arrangementene er fulle av sting, med alle triksene i boka, fra slide-gitar-innstikk til hissige kor, fra energiske blåserrekker til rullende B3-orgeltoner. Marianne Antonsens mørke stemme kler dette musikalske roots-landskapet, noe hun også viste på den norskproduserte (og mer originale) gospelplata «Pickin' Up The Spirit» hun utga i 1992.

Hun holder den samme tilbakelente stilen her, mens musikken synes å innby til sterkere grad av variasjon og oppbygning mot klimaks enn Antonsen hiver seg ut i. Dette er utvilsomt helt bevisst, men plata ville vært mindre monoton og enda et hakk mer personlig dersom Antonsen hadde tilført sitt ellers innlevende vokaluttrykk flere eksplosive innslag av den typen som dukker opp helt mot slutten av plata.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!