CD: Melissa Walker

De aller fleste av de store kvinnelige jazzvokalistene har forlatt oss. Derfor er det veldig hyggelig at en ny generasjon nå er på vei opp, og unge Melissa Walker kan absolutt bli en av dem vi må sette vår lit til inn i det neste århundret.

30 år gamle Walker er opprinnelig kanadisk, men har for mange år siden flyttet sørover til USA og fått både sin formelle og jazzikalske utdannelse der.

Hun har allerede blitt sammenliknet med storheter som Carmen McRae og Sarah Vaughan, og sjøl om det objektivt sett er et stykke igjen før hun har en personlighet på linje med de nevnte, skjønner man fort hvor høyt lista blir lagt.

Vi har å gjøre med en vokalist som er i besittelse av en enorm teknikk, som er meget sterk både rytmisk og dynamisk, og som er i stand til å overføre emosjonelt det hun har på hjertet.

Mye av stoffet går seg i ballade- og medium-tempo, noe som blir sett på som den største utfordringen av alle, men Walker behersker også raskere saker samt latin-baserte låter.

Med seg har hun et knippe svært lojale musikanter fra diverse generasjoner. Størst inntrykk gjør den tidligere Miles Davis-saksofonisten Gary Bartz og Paul Bollenback på både akustisk og elektrisk gitar.

Mellisa Walker har allerede begynt å ta seg ut i verden og dette visitt-kortet gjør at vi ser fram til det første møtet med henne med store forventninger.

Melissa Walker<br>«May I Feel»<br>(Enja Records/Distr.: MusikkLosen)