CD: Morcheeba

Brødrene Godfrey deler på jobben. Paul er programmerer (og trommeslager). Ross gjør alt strengarbeidet; han tilfører bandet en viss bluesfeeling, faktisk. I front svever vokaljuvelen Skye Edwards.

m.tittel: Et «normalt» popband? Nei.Noen vil helt sikkert bli skuffa over at de framstår mer mainstream enn i debuten. Andre vil betrakte det som ei hjelpende, utstrakt hånd til millionmassene. Hvorom allting er - det er et faktum at Morcheeba i 1998 låter farlig likt et «normalt» popband.

Fele? Og det kommer mer: Fløyter, bottleneck-gitarer, stemninger og taktarter som får deg til å tro Bob Marley skal dukke opp i neste refreng. Det hele avsluttes med en ekstremt vellykka rap-låt, der de fantastiske tre får hjelp av DJ Swamp og Jason Furlow («Nosaj The Great»).

Og for all del: Dette låter ikke akkurat Tracy Chapman, om du forstår. Morcheeba er fortsatt et ytterst moderne pop-orkester som i all hovedsak hviler på elektroniske virkemidler i sine arrangement. Kombinert med tidvis glitrende melodiføring blir resultatet som venta. Lekkert.Morcheeba
«Big Calm»
(China Records/distr.: Warner Music)