CD 'N Sync

Proff og identitetsløs pop fra amerikanske produktartister.

Det er litt vanskelig å se at den internasjonale platebransjen sliter tungt når industrien klarer å få en million amerikanske tenåringer til å kjøpe den nye 'N Sync-plata den første dagen den er ute.

Plateindustrien har etter hvert kommet ekstremt langt i sin lansering av tilnærmet identiske og identitetsløse produktartister. 'N Sync solgte ti millioner av debuten i USA, fordi de er så innmari søte, er nesten like pene som Backstreet Boys og har de samme slu bakmennene.

Proft er det. Førstelåta og singelen «Bye Bye Bye» er nok en hit laget i Max Martins Cherion Studio i Stockholm. Britney Spears' «...Baby One More Time» ble klekket ut av det samme teamet, og den dramatiske refrengproduksjonen er likedan i «Bye Bye Bye».

Martins ballade «It's Gonna Be Me» har den samme signaturproduksjonen. Den blir sikkert studert nøye av Tor Erik Hermansen i Stargate studio i Trondheim. En hit blir den nok også. Utover det er dette lyden av penger som renner i strie strømmer inn i den kriserammede og truede musikkbransjen.

Hør klipp i RealMedia


» Bye Bye Bye
» It's Gonna Be Me

hakon.moslet@dagbladet.no