CD: New York Voices

New York Voices er en sangkvartett som følger opp en tradisjon som ei anna New York-gruppe, Manhattan Transfer, har stått i spissen for. Med denne hyllesten til Paul Simon viser den yngre utgava at de har mye å fare med.

New York Voices har eksistert i flere år uten å få det store gjennombruddet her i Europa. Grunnen er så avgjort ikke mangelen på stemmekvalitet hos de to mannlige og to kvinnelige sangerne. De er alle usedvanlig skolerte og kan det meste - det være seg fra den klassiske skolen, rock eller jazz. Problemet kan kanskje være at all denne dyktigheten har ført til at New York Voices har manglet personlighet i det de har foretatt seg.

Denne gangen har de tatt for seg en del av sangskatten skapt av Paul Simon, og gjennom de originale arrangementene greier de å få fram nye sider ved noen av låtene som man vel trodde allerede hadde definitive versjoner gjennom opphavsmannen. Det forteller oss også at NYV har evnen til å skape noe eget - ikke bare være flinke.

Lydsitat: Me and Julio Down by the Schoolyard
Komponist: Paul Simon/ Telia Internett
Copyright: 1971, Paul Simon/1998, BMG Entertainment

I tillegg til sine egne vokalkvaliteter, har NYV valgt å alliere seg i ganske stor grad med strålende instrumentalister på de forskjellige spora. Dessuten har de også valgt en del låter fra Simons enorme produksjon som vi nesten hadde glemt, hvilket også registreres som et pluss.

Både Manhattan Transfer og svenske Real Group har et stort publikum i Norge - det er ingen grunn til at ikke New York Voices bør få liknende oppmerksomhet.

New York Voices<br>«Sing the Songs Of Paul Simon»<br>(RCA Victor/BMG-MSO)