CD: New York Voices

New York Voices er en sangkvartett som følger opp en tradisjon som ei anna New York-gruppe, Manhattan Transfer, har stått i spissen for. Med denne hyllesten til Paul Simon viser den yngre utgava at de har mye å fare med.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

New York Voices har eksistert i flere år uten å få det store gjennombruddet her i Europa. Grunnen er så avgjort ikke mangelen på stemmekvalitet hos de to mannlige og to kvinnelige sangerne. De er alle usedvanlig skolerte og kan det meste - det være seg fra den klassiske skolen, rock eller jazz. Problemet kan kanskje være at all denne dyktigheten har ført til at New York Voices har manglet personlighet i det de har foretatt seg.

Denne gangen har de tatt for seg en del av sangskatten skapt av Paul Simon, og gjennom de originale arrangementene greier de å få fram nye sider ved noen av låtene som man vel trodde allerede hadde definitive versjoner gjennom opphavsmannen. Det forteller oss også at NYV har evnen til å skape noe eget - ikke bare være flinke.

Lydsitat: Me and Julio Down by the Schoolyard Komponist: Paul Simon/ Telia Internett Copyright: 1971, Paul Simon/1998, BMG Entertainment

I tillegg til sine egne vokalkvaliteter, har NYV valgt å alliere seg i ganske stor grad med strålende instrumentalister på de forskjellige spora. Dessuten har de også valgt en del låter fra Simons enorme produksjon som vi nesten hadde glemt, hvilket også registreres som et pluss.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer