CD: Nnenna Freelon

Nnenna Freelon har en del år nå stått i første rekke for å ta over stafettpinnen etter de store jazz-sangerinnene som har forlatt oss. Sammen med noen få andre er hun nå nesten moden nok til å overta.

Freelon er rytmisk sterk, hun er en glitrende formidler av tekst og hun har flott dynamikk i stemmebruken sin. Dessuten har hun valgt et spennende og annerledes repertoar. Nona Hendryx' «Come Into My Life», Nina Simones «Four Women», Laura Nyros «Buy and Sell» og Buffy Saint Maries «Until It's Time For You To Go» er ikke akkurat hverdagskost fra en jazzartist (eller hvem som helst andre for den saks skyld). I tillegg har hun valgt ut et knippe kjente standardlåter og skrevet noe av stoffet sjøl, men rosinen i pølsa er likevel tittellåta, skrevet av Herbie Hancock og med tekst av hans kone Jean. Hancock gjør også en gjesteopptreden på den låta.

Lydsitat: Maiden Voyage
Komponist: Herbie Hancock/Jean Hancock - Telia Internett
Copyright: Concord Records, Inc.

Stilistisk hører Freelon hjemme i den moderne-akustiske jazzgata, men hun henter også inspirasjon fra andre sjangre, som soul, blues og rhythm and blues. Besetninga varierer fra låt til låt og de mest interessante solistene er gitaristen Joe Beck og Bob Mintzer, spesielt på bassklarinett. «Maiden Voyage» har flyttet Nnenna Freelon enda et skritt nærmere stjernestatus - det eneste som gjenstår nå er å finne fram til den store egenarten.

Nnenna Freelon
«Maiden Voyage»
(Concord Jazz/Distr.: MuDi)