CD: OJH Quartet

Bak initialene OJH Quartet skjuler seg en saksofonist ved navn Ole Jacob Hystad. Hvis du aldri har hørt om mannen fra Stord, er det ingen grunn til å fortvile. Hans talent har i alt for stor grad vært forbeholdt Vestlands-publikummet, men det kan det godt bli en forandring på nå.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

I motsetning til mange av sine samtidige norske musikanter som i stor grad stoler på egne kompositoriske evner, overlater Hystad den jobben til mer kjente navn som Clifford Brown, Antonio Carlos Jobim, Chick Corea og Duke Ellington.

Av saksofonistiske inspirasjonskilder kan vi nevne Charlie Parker, Dexter Gordon, John Coltrane, Michael Brecker og ikke minst vår egen Knut Riisnæs - og da skulle vel også Hystads musikalske kurs være så nogenlunde beskrevet: Moderne, swingende og akustisk jazz.

Med seg har han den eminente danske pianisten Ben Besiakov og de to Bergens-musikantene Stein Inge Brækhus på trommer (og elbass på to spor!) og Sigurd Ulveseth på bass.

Lydsitat: Triste
Komponist: Antonio C. Jobim / Telia Internett
Copyright: Taurus Records

«Touch Of Time» har blitt et hyggelig første-bekjentskap med Hystad og hans livsbejaende, musikalske uttrykk. Det swinger og groover i relativt originale versjoner av standard-låter og spesielt Besiakov sitt spill er det klasse over. Hystad har vel kanskje ikke verdens mest originale tone eller uttrykk, men han har både evne og vilje til å gi musikken liv - det være seg i ballade-stoff eller i raskere tempi.

OJH Quartet
Touch Of Time
(Taurus Records/distr.: Musikkoperatørene)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer